La garrofera
Porter amb garrofa
5.5%
Una cervesa típicament tardoral de caràcter suau, dolç i agradable al paladar. Les porter són cerveses negres on predominen les maltes per damunt de tots els altres ingredients. El seu color marró intens s'aconsegueix amb maltes torrades i caramelitzades carregades de sucres no fermentables que sobreviuen al procés de fermentació i són les que li aporten el caràcter dolç.
En aquesta ocasió buscava ressaltar la dolçor terrosa de la garrofa, una tavella que malgrat ara es poc apreciada temps enrera s'usava com a succedani de la xocolata. D'entre les maltes presents en aquesta cervesa també hi ha una important presencia de malta xocolata, una malta d’ordi que té uns aromes que recorden al cacau i que es barregen amb el gust la garrofa de forma molt bona.
Aquesta és una cervesa de tres glops malgrat la seva graduació. Per gaudir-la bé no convé que estigui massa freda. Se li aprecien aromes de nous, castanyes i cacau i una sensació en boca agradable que la fa molt bebible a totes hores.
ABV
5.5%
STYLE
Porter amb garrofa
Temporada
2018-2019 Data: Novembre
IBU
28
Color
Bruna
cal
176 kcal / ampolla33 cl
mida
33 cl
Temp. consum
10º—12º
Consum pref.
Febrer 2019
Productor