Estatuts

La fórmula d'autoproduir-nos la cervesa que consumim de forma privada en un Club sembla que s'albira com una bona alternativa com en el seu dia ho van ser les cooperatives de consum o els grups de consum. Cada cop més persones se'ns adrecen per informar-se de la fórmula usada pel nostre Club i saber els passos que cal fer per constituir-ne un de similar en un altre indret.


Podem afirmar sense por a equivocar-nos que hem estat la primera entitat organitzada per auto-abastir-se de cervesa però no en serà la darrera. Són diversos els clubs que s'han creat a imatge i semblança del nostre.


La nostra filosofia ha estat sempre a les antípodes de la que regeix avui al món capitalista: la lluita ferotge en un mercat on per sobreviure has d'enfonsar a la competència. Nosaltres creiem que un altre món és possible i que per tal que es doni cal canviar la manera com ens relacionem, també econòmicament. Així, que en comptes d'amagar la nostra fórmula, la pregonem als quatre vents amb la confiança que quan més clubs cervesers com el nostre hi hagi millor. Tal vegada ens pertoqui el mèrit de ser el primer però per res volem el mèrit de ser l'únic.


Per a tots els interessats AQUÍ teniu els estatuts en forma de copyleft (es poden copiar citant la font) per qui els necessiti i vulgui iniciar un projecte col·lectiu com el nostre.


Així que on hauria d'haver competència i oferim col·laboració. Davant l'individualisme del "ja m'ho faig jo" nosaltres i posem la cooperació del "fem-ho junts". I així, poc a poc, amb el nostre humil exemple mostrem als demès un camí diferent on productors i consumidors van de la mà per autoabastir-se del que necessiten o, com en el nostre cas, d'allò que dona petits plaers, que són els que fan que la vida valgui la pena.