Schwarzbier
Schwarzbier
5.4%
Schwarzbier, vol dir literalment "cervesa negra". Però aquesta no és una cervesa negra dolça i pesada com una stout. Per començar és un estil lager, per tant una cervesa molt més lleugera i seca. El contingut d'alcohol més moderat és d'un 5,4%. S'elabora a partir de maltes típiques alemanyes i maltes fosques (torrades) però mai negres, doncs en aquest estil es defugen els sabors més cremats típics de les stouts. Més que negre el color és marró molt fosc i el sabor és a galeta, pa negre, caramel de flam i xocolata amarga. El llúpol no és el protagonista si no tan sols un actor secundari que es nota en el retrogust.
La Schwarzbier té una llarga tradició a Alemanya. És originària de les regions de Thuringia i Saxonia i es va fer molt popular des del segle XVI fins al XX. Després de la segona guerra mundial va quedar en l'oblit durant dècades a Alemanya Occidental, però va renàixer després de la reunificació d'Alemanya el 1990. Actualment és un estil molt popular també als EUA on produir una schwarz és simptoma de distinció per qualsevol marca cervesera.
ABV
5.4%
STYLE
Schwarzbier
Temporada
2023-2024 Data: Febrer
IBU
21
Color
Negre
cal
162 kcal / ampolla 33 cl
mida
33 cl
Temp. consum
4º—6º
Consum pref.
Maig 2024
Productor