Zoigl lager

Zoigl lager

pre-Reinheitsgebot Kommunbrau

4.6%

Zoigl és una cervesa lager que només s'elabora a la regió alemanya d'Oberpfalz, a l'est de Baviera, entre Francònia i la República Txeca i és més que un estil de cervesa. Zoigl és considerat també com un sentiment d'elaborar, compartir i consumir cervesa de forma comunitària. Des del segle XV, aquest tipus de cervesa s'ha elaborat en obradors de cervesa municipals o bé d'alguna de les moltes associacions de cervesers locals conegudes com a Kommunbrauhaus, que durant un període de temps a l'any es condicionen i s'empren com a pub per a aquest fi fins que la cervesa s'acaba. Aquestes sales estan disposades amb llargues taules on els visitants s'asseuen uns al costat dels altres, cosa que fa que aquesta experiència tingui un alt grau de sociabilitat.

Quan una d'aquestes “cases” o locals té disponible la cervesa pel seu consum, la manera de fer-ho saber a la població és col·locant un rètol a la façana amb forma d'estrella de sis puntes, la Zoigl-Star , una mena d'estrella de David que els cervesers locals van prendre com a signe a l'Edat Mitjana i que simbolitzava els tres elements; aigua, terra i foc utilitzats per a l'elaboració de cervesa i els tres ingredients; aigua, malt i llúpol, ja que encara no es coneixia la importància del llevat en aquell moment. El dret a elaborar de forma comunitària i servir aquesta cervesa als veïns es conegut com a Zoiglbraurecht. La tradició de la cervesa Zoigl és tan antiga que és anterior a la famosa Reinheitsgebot , la Llei de Puresa de la Cervesa de Baviera, que va ser promulgada el 1516.

A aquesta tradició tan comunitària que d'alguna manera hem imitat amb el nostre Club cerveser li fem un homenatge imitant aquest estil rústic de lagers amb una cervesa feta amb una varietat de malta antiga original d'aquesta zona d'Alemanya. Salut, o Prost que dirien els alemanys.

ABV

4.6%

STYLE

pre-Reinheitsgebot Kommunbrau

Temporada

2022-2023 Data: Novembre

IBU

14

Color

Coure

cal

125 kcal / ampolla 33 cl

mida

33 cl

Temp. consum

2º—4º

Consum pref.

Gener 2023

Productor

Enric Pardo