Gueuze project

Gueuze project

old mixed fermentation

5.5%

Les gueuze són cerveses làmbiques tradicionals que ens encanten. La seva elaboració és molt complexa i probablement és dels estils més difícils i costosos d'executar. En primer lloc perquè són cerveses de fermentació espontània, és a dir que s'inoculen amb els llevats de l'ambient i s'ha de conduir la fermentació per seleccionar els més interessants des d'un punt de vista organolèptic. En segon lloc, són cerveses que es deixen madurar en bota entre un i tres anys i necessiten d'un "coupage" per barrejar les tres anyades en la millor proporció per assolir un producte equilibrat. Ficar-se en el món de les gueuzes és un camí tortuós de resultat incert i, potser per això no l'havíem encetat mai... fins ara. El primer lot està fermentant al celler des de 2019 amb una gran varietat de llevats i bacteris. El segon loel vam fer el 2020 i també està al celler a dormint en la bota. Aquest lot es dividirà en 4 parts. Una part de cadascún es guardarà per fer el coupage amb la del 2021 i esdevenir la primera gueuze al setembre vinent. Si l'acollida es bona l'any vinent tornarem a fer un lot per barrejar amb els anteriors i fer la gueze del club del 2023.

ABV

5.5%

STYLE

old mixed fermentation

Temporada

2021-2022 Data: Setembre

IBU

5

Color

Pàlida

cal

160 kcal / ampolla 33 cl

mida

33 cl

Temp. consum

4º—6º

Consum pref.

Setembre 2022

Productor

Enric Pardo