Gueuze project

Gueuze project

old mixed fermentation

5.5%

Les gueuze són cerveses làmbiques tradicionals que ens encanten. La seva elaboració és molt complexa i probablement és dels estils més difícils i costosos d'executar. En primer lloc perquè són cerveses de fermentació espontània, és a dir que s'inoculen amb els llevats de l'ambient i s'ha de conduir la fermentació per seleccionar els més interessants des d'un punt de vista organolèptic. En segon lloc, són cerveses que es deixen madurar en bota entre un i tres anys i necessiten d'un "coupage" per barrejar les tres anyades en la millor proporció per assolir un producte equilibrat.

Ficar-se en el món de les gueuzes és un camí tortuós de resultat incert i, potser per això no l'havíem encetat mai. Però els anys d'experimentació amb soques no convencionals ens ha donat una base prou sòlida com per recrear una barreja de soques que aconsegueixin envellir bé i assemblar-se a una gueuze . El primer lot ha fermentat al celler des de 2019 amb una gran varietat de llevats i bacteris, que si bé no són espontanis, si no inoculats, ens han dut a viaranys de tropicalitat gairebé impossibles en una fermentació espontània. El segon lot el vam fer el 2020 i també ha dormit al celler en la bota un any. Una part de cadascun d'aquests lots s'ha guardat per fer el coupage amb el del 2022.

Estem davant d'una cervesa àcida, profunda, complexa amb una tropicalitat amb sabors a pinya, aranja, taronja sanguína i lixis que la fa molt refrescant. Malgrat la seva moderada graduació alcohòlica, per la seva elevada acidesa, és una cervesa per compartir i degustar en quantitat moderades i fruir amb l'experiència organolèptic que aporta.

ABV

5.5%

STYLE

old mixed fermentation

Temporada

2022-2023 Data: Setembre

IBU

5

Color

Pàlida

cal

160 kcal / ampolla 33 cl

mida

33 cl

Temp. consum

4º—6º

Consum pref.

Setembre 2023

Productor

Enric Pardo