La saüquera

La saüquera

Lager flors de saüc

4.7%

El saüc ha estat un beguda refrescant per excel·lència a Catalunya, l'aigua de saüc o la versió alcohòlica del xampany de saüc combinava de forma sencilla la llimona amb aquestes flors per aportar un aroma i una gust deliciòs i refrescant.

Aquest és el punt de partida d’aquesta cervesa, que com el xampany de saüc, intenta donar-li el protagonisme a les flors amb una recepta moderada en grà i en l’amargor dels llúpols. A diferència del xampany de saüc, on la fermentació es produeix per adició de sucre, aquí el grà és la base per a una bona fermentació, molt més rica en nutrients que el sucre, donant com a resultat una beguda molt més bebible.

La base és una fermentació lager que combina l’ordi maltejat amb el blat cru. Aquest sistema permetia a les cases pairals on es cultivava el grà elaborar cervesa amb la collita de blat fresca, tot aprofitant el darrer ordi maltejat de la temporada anterior. La presència de blat cru ajuda a potenciar la lleugeresa i la sensació de frescor agradable a la boca. L’amargor dels llúpols és moderada per no tapar ni l’aroma ni el sabor de les flors. El saüc s’ha collit a les ribes del Ter a l’alba de la lluna més ascendent del mes de abril, quan estan en el màxim esplendor. És una cervesa ideal per beure com aperitiu en dies de calor d’estiu.

ABV

4.7%

STYLE

Lager flors de saüc

Temporada

2023-2024 Data: Juny

IBU

20

Color

Pàlida

cal

146 kcal / ampolla 33 cl

mida

33 cl

Temp. consum

2º—4º

Consum pref.

Setembre 2024

Productor

Enric Pardo