La vermella

La vermella

wild lager

5.8%

La cervesa que us presentem s'inspira una recepta d’Irlanda del nord del s.XVIII. En aquella època l’accés a la malta d’ordi no era fàcil per a l’Irlanda del nord ja que el seu cultiu es donava més al sud del país. Per obtenir una cervesa de més grau sense haver d’usar més malta s’afegia remolatxa al most. La remolatxa aportava els sucres fermentables que es transformarien en alcohol, però també aportava un característic sabor i un color vermellòs que la delatava. Amb el temps s’han aconseguit maltes torrades que proporcionen un color similar i l’estil irish red ha esdevingut un clàssic. La remolatxa ha deixat d’usar-se en aquest estil i tan sols en algunes produccions casolanes d’alguns pobles irlandesos, que conserven la tradició oral, on s’ha conservat la recepta original.

La vermella, tot i que s'inspira en els estils irlandesos, que són de caracter més aviat maltòs, busca un nou camí més atrevit on la remolatxa es veu potenciada per una fermentació lager i d'altres llevats salvatges com Torulaspora delbrueckii que converteixen el dolç de la remolatxa en una simfonia de fruits vermells, més semblants a la xíndria o els gerds que a l'ingredient original. Els llúpols moderns, ajuden a equilibrar la dolçor amb una amargor moderada molt fruital i una sensació en boca a mig camí entre l'amargor, la dolçor i un punt d'acidesa procedent del blat que arrodoneix la sensació de fruites del bosc i dona una agradable lleugeresa.

El resultat és una cervesa agradable i de sabor sorprenent. L’aroma recorda a terra, flors i fruites vermelles com la xíndria, la cirera o els gerds. Servida fresca és suau i lleugerament àcida, a mesura que s’atempera, apareixen les maltes dolces. Té un bona entrada en boca i una agradable sensació d’escalf en panxa. Ideal per acompanyar carns vermelles i com a copa per després d’un bon sopar.

ABV

5.8%

STYLE

wild lager

Temporada

2021-2022 Data: Maig

IBU

15

Color

Vermella

cal

160 kcal / ampolla 33 cl

mida

33 cl

Temp. consum

4º—6º

Consum pref.

Agost 2022

Productor

Enric Pardo