
Temps de Cold IPAs
Com cada hivern seguim aprofundint el l'estil cold IPA. Es tracta de portar el concepte de les IPA, on el llúpol n'és sempre el protagonista al món de les fermentacions lager. Aquesta no és pas una idea nova, de fet fa anys que al Club tastem les india pale lager com una de les nostres elaboracions habituals. El que si que és nou és la tècnica emprada. Començant per l'aigua, en comptes de buscar una aigua molt tova, com es sol fer amb les lagers, aquí busquem un perfil d'aigua més típic d'una IPA, amb un accent cap al sulfats i el magnesi per ressaltar el llúpol.
D'altra banda, també és novedòs l'ús de llevats lager fermentats a una temperatura superior a la que normalment treballarien per obtenir-ne un perfil net sense caràcter que deixi el protagonisme al llupol.
Aquest mes de febrer i març podreu tastar dues noves cold ipa del Club, una de most d'ordi i l'altra de blat. I a l'abril com a colofó de l'estil, una NEIPL, una new england india pale lager. Esperem que les disfruteu d'allò més.