Imatge notícia

Què és una piwo grodziskie?

Una de les novetats d'aquesta temporada serà una cervesa estiuenca molt especial. Estem davant d'un estil històric originari de la ciutat polonesa de Grodzisk Wielkopolski, que data del segle XIII, quan l'actual Polònia formava part del Regne de Prússia. Va ser un estil molt popular, sobretot als segles XVIII i XIX. Més tard va anar quedant en l'oblit fins a pràcticament desaparèixer. Des del 2011 hi ha diverses cerveseres que s'han conjurat a mantenir viu l'estil, iniciativa a la qual humilment volem contribuir des del nostre Club.

Les Piwo són cerveses lager d'alta fermentació fetes de blat maltejat amb foc viu de amb fusta de roure, fet que li dona una caràcter lleugerament fumat. La seva infíma graduació les fa cerveses ideals per a l'estiu perquè permeten fruir d'un sabor molt autèntic i refrescant amb un baix contingut alcohòlic.

Aquesta cervesa tan peculiar la tindrem disponible als mesos de juny i juliol per a tots els socis gràcies a que la històrica malteria bavaresa weyermann ha volgut recuperar aquesta tècnica de maltejat per facilitar la recuperació d'aquest estil històric.