Imatge notícia

Què és una cold ipa?

Seguim investigant amb les últimes tendències del panorama cerveser. Darrerament moltes cerveseries americanes estan apostant per un nou concepte: la IPA freda.

Es tracta de portar el concepte de les IPA, on el llúpol n'és sempre el protagonista al món de les fermentacions lager. Aquesta no és pas una idea nova, de fet fa anys que al Club tastem les india pale lager com una de les nostres elaboracions habituals. El que si que és nou és la tècnica emprada. Començant per l'aigua, en comptes de buscar una aigua molt tova, com es sol fer amb les lagers, aquí busquem un perfil d'aigua més típic d'una IPA, amb un accent cap al sulfats i el magnesi per ressaltar el llúpol.

D'altra banda, també és novedòs l'ús de llevats lager fermentats a una temperatura superior a la que normalment treballarien per obtenir-ne un perfil net sense caràcter que deixi el protagonisme al llupol.

El darrer canvi que aporta la cold IPA és l'ús de blat de moro per donar una sensació de crispeta al glop. La intenció de tots aquests canvis és aconseguir una IPA seca, cruxent i brillant que porti l'estil més enllà d'on han arribat les IPAs de la costa oest.

Aquest mes de febrer podreu tastar aquesta nova cervesa d'avantguarda en una creació del Club feta amb llúpol fresc dels camps de Lupulina de Cassà de la Selva i que combina les varietats chinook, citra i amarillo, aquest darrer criogenitzat per donar una amargor molt suau sense perdre el seu potencial aromàtic.