Imatge notícia

Deu anys d'història cervesera a Girona

Ara sembla que no pugui ser però fa tan sols 10 anys la cervesa artesana encara era cosa de quatre il·luminats. La ACCE no tenia més de 100 socis a tot Espanya, i a Girona la cosa tot just es començava a bellugar. Moska estava obrint camí, a Blanes també ho feia Marina, i el B-12 obria les seves portes amb una incipient oferta d’artesanes. En aquest context, l’any 2012 un grapat d’amants de la cervesa vam fundar a can Navarra de Bordils el primer club cerveser que es plantejava la producció col·lectiva de cervesa artesana de forma cooperativa.

En aquests 10 anys, hem passat de un a tres obradors, Bordils, Cervià i Mata, hem fet centenars de cerveses diferents per als 230 socis que han passat pel Club, hem fet molta pedagogia dels estils històrics, i també pedagogia de que els estils no han de ser un límit per a la creativitat, hem ajudat a formar molts homebrewers, alguns dels quals avui són grans professionals, hem ajudat a crear espais de trobada com el Tirador o la Trobada de homebrewers, hem organitzat tallers de defectes, d’estils, de maltes, de llevats... En fi hem donat tot el que havíem aprés dels llibres i l’experiència convençuts que calia sembrar molt per tenir una bona collita.

Sortosament el panorama ha canviat molt en 10 anys i ara comptem amb una bona oferta de bars que tenen artesanes, més de vint productors locals, un ventall de fires i un munt de homebrewers empenyent, i mirant enrera, ens agrada pensar que en alguna cosa el nostre Club ha contribuït a que sigui així.

Des de fa uns anys ens hem capficat en revaloritzar les cerveses lagers en el món artesà i a base de ser molt insistents cada cop més cervesers s’hi atreveixen i més bars els agrada tenir-ne en la seva oferta. Per això, per celebrar el desè aniversari del Club, res millor que fer-ho amb una festa dedicada a les lagers, on tastarem 8 de les referencies que fem cada any. Allà us esperem a tots i totes les que en algun moment hem compartit d’una manera o altra aquest camí de la cervesa artesana a Girona.

Salut i bona birra