Imatge notícia

El Club lidera una iniciativa d'investigació cervesera d'abast estatal

El Club can Navarra lidera una iniciativa d'investigació cervesera d'abast estatal en col·laboració amb l'Associació El Tirador i la Asociación de Cerveceros Caseros Españoles. La iniciativa consisteix en compartir el coneixement que en els darrers anys hem adquirit al Club amb els llevats salvatges no-saccharomyces per tal que cervesers de tot Espanya puguin repetir els assajos amb aquests llevats i poder treure'n conclusions sobre el seu ús. Val a dir que practicament no existeixen referències al món sobre assajos d'aquesta mena en producció cervesera. Les conclusions dels assajos seran discutides al Congrés cerveser estatal que a l'octubre es farà a Valladolid i es publicaran.

Val a dir que els socis del Club ja heu gaudit de moltes cerveses fetes exclusivament amb aquests nous llevats o combinant-los amb llevats tradicionals i hem gaudit molt del resultat.

La iniciativa comença amb un taller on line, on l'Enric Pardo explicarà les característiques i propietats de cada llevat estudiat i com s'han d'usar per fer els assajos. El taller està destinat a cervesers amateurs i professionals de tot Espanya. Sempre recalquem que l'objectiu del Club és social i no econòmic i compartir conèixement i divulgar-lo sense cap altre objectiu que el de ajudar a evolucionar al món cerveser és el que ens ha mogut a endegar aquest nou projecte.

Trobareu tota la info aquí