West coast

West coast

Ipa

7%

Les tradicionals indian pale ale angleses, conegudes com IPAs, eren cerveses fetes a la metròpoli anglesa per exportar a les colònies de les indies. Eren cerveses amb molta quantitat de llúpol que, per què les seves propietats antisèptiques, facilitava la conservació en els llargs viatges amb vaixell. Avui però les IPAs no tenen gaire a veure amb les originals angleses.

Quan als anys 70 els americans van versionar aquest estil usant els llúpols americans, més cítrics i resinosos, van revolucionar el món de la cervesa al descobrir que el llúpol més enllà d'aportar amargor i estabilitat pot esdevenir un element més que aporti sabor i aroma. Des de llavors ha plogut molt, i l'estil ha evolucionat, s'ha dividit i diversificat i al Club ens agrada portar-vos diferents mostres durant l'any.

Aquesta és una IPA clàssica de la costa oest dels EUA, podríem dir que és la versió que més s'acosta a les originals ipes dels anys 70. De perfil sec però no massa, amargor moderada però present i persistent, i les típiques notes cítriques i resinoses dels llúpols clàssics americans. La seva amargor la fa ideal com a aperitiu però també per acompanyar àpats lleugers.

ABV

7%

STYLE

Ipa

Temporada

2023-2024 Data: Octubre

IBU

65

Color

Daurada

cal

196 kcal / ampolla 33 cl

mida

33 cl

Temp. consum

4º—6º

Consum pref.

Novembre 2023

Productor

Joan Gutiérrez