Russian imperial stout

Russian imperial stout

Imperial stout

12.5%

La Imperial stout té el seu origen en la cervesa anglosaxona que es feia al segle XVIII per exportar a la russia imperial dels tzars. Era una cervesa negra amb un gran treball de maltes destinada a les èlits dominants de la Russia pre-boltxevic, la noblesa i la cort del Tzar, que omplien els salons de ball i "les soireés" tan ben retratades per Tolstoi a Anna Karenina. La Russia imperial a la hora de fer ostentació sempre va mirar a Europa, i les cerveses fosques, profundes i alcohòliques que feien els anglesos eren les predilectes pels homes en els clubs socials de la noblesa.

Aquest estil històric ha perdurat fins avui amb poques variacions i aquest mes li fem tribut per als socis amants de les bones cerveses negres. En nas és sent profunda i alcohòlica amb notes de xocolata, recordant els bombons alicorats. En boca apareixen prunes, nous, panses, café i xocolata, amb una gradable sensació d'escalf a la panxa. El retrogust que deixa és d'una agradable i dolça amargor.

És una cervesa per guardar, quan més temps tingui més millorarà, i treure en ocasions especials. No necessita fred. Es beu atemperada. I és ideal com a postre o copa de mitja tarda, o també, per acabar la nit. Un espectacle sensorial que no et pots perdre

ABV

12.5%

STYLE

Imperial stout

Temporada

2022-2023 Data: Febrer

IBU

80

Color

Negre

cal

315 kcal / ampolla 33 cl

mida

33 cl

Temp. consum

8º—12º

Consum pref.

Febrer 2024

Productor

Joan Gutiérrez