Kveik

Kveik

Kveik

5%

La recerca de llevats rústics, que hagin perdurat en el temps, va portar als laboratoris a la granja del senyor Sigmunds al sud de Noruega, el qual mantenia el cultiu de llevat amb un curiòs collarí fet d'espines d'orca seques, la porositat de les quals permetia que el llevat les colonitzés i es conservessin allà seques fins al següent ús. Aquest mètode, inversemblant per nosaltres per les nostres temperatures, va crear una soca de llevat que fermentat a temperatures elevades dona unes cerveses refrescants amb un lleuger record a la pela de taronja. Sigui com sigui, resulta que aquest llevat cultivat a Noruega permet fermentar a temperatures més elevades que els altres, cosa que el fa ideal justament pels països més meridionals com el nostre. Ironies del destí que aprofitem amb gust per aportar un perfil nou rústic i refrescant que ens encanta.

ABV

5%

STYLE

Kveik

Temporada

2019-2020 Data: Setembre

IBU

38

Color

Daurada

cal

136 kcal / ampolla 33 cl

mida

33 cl

Temp. consum

2º—4º

Consum pref.

Desembre 2019

Productor

Enric Pardo